De German Rex is een kat met een prachtige dikke gekrulde of gegolfde vacht. Vindt men een Cornish- of een Devon Rex nogal eens ‘lelijk’, dat commentaar krijgt een German Rex niet snel. Doordat er niets extreem is aan het type van deze Rex, wordt deze kat vaak heel mooi gevonden. Het type van de German Rex is hetzelfde als van een Europese Korthaar, het verschil is alleen de vacht. De vacht is donzig, bijzonder zacht en voelt heerlijk aan.

De German Rex mag in alle kleuren gefokt worden, maar in de praktijk wordt nog niet echt op kleur gefokt. Een eerste doel is het verbeteren van het type en genetische variatie, het selecteren op kleur zou dit teniet doen.

Rexen verharen net als alle andere katten. Doordat de langere dekharen ontbreken, is de verharing wel minder. Kammen of borstelen is niet nodig, het makkelijkst verwijder je de losse pluizige haartjes door je handen even vochtig te maken onder de kraan en ze dan over de vacht te halen.

De German Rex is géén hypoallergene kat, zoals wel eens wordt beweerd. Mensen die allergisch zijn voor katten, zijn niet zo zeer allergisch voor de haren, als wel voor de eiwitten in de huidschilvers en het speeksel van de kat.

De German Rex is een zachtaardige kat, niet zo opdringerig of aanwezig als de Cornish- of de Devon Rex, maar wel aanhalig en knuffelig. De German Rex is speels en actief en is niet graag alleen. Een speelkameraadje is een must en daarnaast voldoende speeltjes en één of meerdere krabpalen.

© Marianne Gerver
cattery@german-rex.nl
Home
German Rex
Onze poezen
Onze katers
Kittens
Geschiedenis
Outcross
Rasstandaard
Foto album
GRX vs CRX
© Marianne Gerver 2014
*GERMAN REX*GESCHIEDENIS*RASSTANDAARD*OUTCROSS*POEZEN*KATERS*KITTENS*
Links
E-mail